• temperatuur meet systeem

  temperatuur meet systeem

  gasbelklsch

  bubbels

  De gasbel stoot rillend zijn laatste adem uit en we kwaken wat af daarover. De kraan dicht en wat dan?

  Jan Terlouw wees er onlangs maar weer eens op dat bij ons het lange termijn gen ontbreekt. Daar zit wat in ik zou er aan toe willen voegen dat we vooral last hebben van het "niet mijn probleem virus" of de "ik heb wel wat beters te doen bacterie" . Zelf sta ik natuurlijk ook onder invloed van dezelfde genen, virussen en bacterien. Maar daarnaast vind ik het leuk om iets nuttigs te maken.  Daarom dit meet systeem.screenshot14channel

  14 kanaals meet systeem

  Via een usb poort van je computer leest de software elke 30 seconden maximaal 14 temperatuuren en slaat die per dag op in een bestand wat je simpel in open office of exel omzet in een grafiek. Zo kun je meten om de cv af te regelen, of om de werking van de koelkast te controleren of.... Als je handig bent met de soldeerbout dan zijn de bouwkosten rond de vijftig euro.

  Aan de slag

  Als je zelf wilt bouwen of iets wilt laten bouwen kijk dan hier verder

 • digitale presentatie

  digitale presentatie

  Met de multimedia soft- en hardware van frame to frame kun je automatisch beeld en geluid afspelen. In een museum, school, wachtkamer, waar je maar wilt. De inhoud van de presentatie kan eenmalig worden geprogrameerd of automatisch, via internet, steeds weer vernieuwd. Een presentatie kan een doorlopend verhaal zijn of interaktief. Een digitale presentatie hoeft zich niet te beperken tot beeld en geluid, je kunt ook bijvoorbeeld verlichting en verwarming besturen. Multimedia apps van f2f worden vooral toegepast daar waar het handig is om zaken interaktief te regelen.
 • techniek en besturing

  techniek en besturing

  Bij het produceren van AV producties ontstaat soms als spin-off een product. Zo ontstond in een project de behoefte aan een soort totempaal met daaromheen takken met allerlei beeldschermen.De uitdaging was om een betaalbaar systeem te maken voor de synchrone weergave van 7 beeld- en geluidsbronnen. Later is het systeem toegepast voor een brede achtergrond projectie van 3x12 meter met een resolutie van 1024x 3840 (zie foto).
 • milieu en interactie

  milieu en interactie

  We kunnen er niet meer omheen, onze behoefte aan meer is niet goed voor het milieu, meer kilometers maken, meer energie gebruiken, meer bling bling. Maar hoe verander je dat? We leven steeds meer in een virtuele wereld waardoor de gevolgen van wat we doen en laten niet direct ervaarbaar zijn, een voorbeeld; 

  Neem nou het verhaal van de zuinige man die geen koelkast wilde omdat hij niet zeker wist of het lampje wel uit was als de deur dicht ging. Een rare man natuurlijk, wij zijn meestal precies het tegenovergestelde ergens in huis hangt een cv-ketel en als het even kan kijken we daar niet naar om want we hebben echt wel wat beters te doen. Totdat op een dag de jaarafrekening in de bus valt en blijkt dat er giga veel gas is gebruikt. Dan begint de zoektocht naar het waarom. Maar stel je nou even voor dat je lang voor de jaarafrekening een emailtje kreeg van je cv ketel die meld dat hij zich niet helemaal lekker voelt en meer gas gebruikt dan anders. Dat klinkt je misschien als toekomst muziek in de oren, maar apparaten die zich "ziek" melden zijn er al op allerlei gebied. Apparatuur in televisie studio's en kopieer apparaten melden een storing al voor de klant er last van heeft en de auto die meld dat hij naar de garage moet omdat er een onderdeel vervangen moet worden ook dat is al realiteit. Interactieve regeling f2f houd zich bezig met een grensgebied van multimedia en domotica. De ontwikkeling van interactieve meet en regel systemen vraagt een zelfde soort strategische kennis en inzicht in menselijk gedrag als het maken van AV en multimedia toepassingen. Het is een boeiende uitdaging om een interactief meet en regel systeem te maken. Bij een interactief regelsysteem is het belangrijk hoe je met de gebruiker omgaat. Wil je wel of niet elke keer als je vergeet een raam dicht te doen daarop gewezen worden? Of wil je dat alleen als het meer dan een paar euro gas kost, of alleen op bepaalde tijden? Vanuit communicatie oogpunt ligt in het maken van zo'n systeem een mooie uitdaging; Hoe verleid je mensen tot een ander gedrag?

  screenshotdatalogger

  Beta versie experimenteel regelsysteem vloerverwarming. Bewust kiezen voor temperatuur en opwarmsnelheid, 2 aspecten van zuinig stoken.

© 2018 frame to frame All Rights Reserved