Digital Signage

Met de multimedia soft- en hardware van frame to frame kun je automatisch beeld en geluid afspelen. In een museum, school, wachtkamer, waar je maar wilt. De inhoud van de presentatie kan eenmalig worden geprogrameerd of automatisch via internet, steeds weer vernieuwd. Een presentatie kan een doorlopend verhaal zijn of interaktief. Een digitale presentatie hoeft zich niet te beperken tot beeld en geluid, je kunt ook bijvoorbeeld verlichting en apparatuur besturen.

De multiscreen app.

Extreem breedbeeld projectie met meerdere gekoppelde computers en projectoren (2008)

Interactief

Neem nou het verhaal van de zuinige man die geen koelkast wilde omdat hij niet zeker wist of het lampje wel uit was als de deur dicht ging.

Een rare man natuurlijk, wij zijn meestal precies het tegenovergestelde ergens in huis hangt een cv-ketel en als het even kan kijken we daar niet naar om want we hebben echt wel wat beters te doen. Totdat op een dag de jaarafrekening in de bus valt en blijkt dat er giga veel gas is gebruikt. Dan begint de zoektocht naar het waarom.

Intelligente regeling

Maar stel je nou even voor dat je lang voor de jaarafrekening een emailtje kreeg van je cv ketel die meld dat hij zich niet helemaal lekker voelt en meer gas gebruikt dan anders. Dat klinkt je misschien als toekomst muziek in de oren, maar apparaten die zich "ziek" melden zijn er al op allerlei gebied. Apparatuur in televisie studio's en kopieer apparaten melden een storing al voor de klant er last van heeft en de auto die meld dat hij naar de garage moet omdat er een onderdeel vervangen moet worden ook dat is al realiteit.

Interaktief regelen

Nog een stap verder gaat het als je de gebruiker gaat betrekken in het gedrag van regelsysteem.

Bij een interactief regelsysteem is het belangrijk hoe je met de gebruiker omgaat. Wil je wel of niet elke keer als je vergeet een raam dicht te doen daarop gewezen worden? Of wil je dat alleen als het meer dan een paar euro gas kost, of alleen op bepaalde tijden?

Vanuit communicatie-oogpunt ligt in het maken van zo'n systeem een mooie uitdaging.